Nästa morgon blev Pärlenos tvungen att glömma dendär kalabaliken med diamanterna, eftersom det blev dags för ny kalabalik med välkomstmiddag med hotellägar-Penny och hennes vänner. Det var det sista Pärlenos orkade med just nu. Att sitta där vid ett bord fullt med tanter å diskutera viken skådis som är snyggast i "Lyxliv i London"! Och lycko-osten Sötnos som får stanna i hotellrummet alldeles själva, för att hon är "förkyld". Hon har ju bara lite hosta!
-Det blir nog kul, ska du se. Prinsessan fixade sina ögonfransar framför spegeln. Pärlenos suckade ljudligt och slängde sig i den mjuka fotöljen i svitens vardagsrum.
-Sådär ja, nu borde vi börja dra oss mot restaurangen. Vi vill ju inte bli försenade. Sade Prinsessan och lade ifrån sig sin mascaraborste. Drottningen och Kungen kommer senare, Drottningen har en aning huvudverk.
Och så gick de, och ensam på sin säng satt Sötnos och hostade. Hon var riktigt rosen rasande på Prinsessan och Drottningen och Kungen, och alla de andra! Varför skulle hon inte få följa med? Förbarmade hosta!
-Usch vad orättvist. Sade Sötnos till Bullan, som nyfiket betraktade henne med sina svarta små knappögon. 
Tiden gick, och Sötnos bara satt och dinglade med sina ben över sängkanten. Ingenting fanns det att göra i det toma hotellrummet. Ut kunde hon inte ta sig, dörren var låst från utsidan och nyckeln bar Kungen på. Men då blåste den kalla vintervinden på henne, och hon upptäckte att det faktiskt fanns en utväg. Fönstret! Det var öppet! 
_______________________________
Hej!💎 Detta är fortsättningen på Pärlenos och mysteriet på hotell Alptoppen. Hoppas ni gillade den. ❣Ha det gott!🌸